2 faktor betaling ved onlinehandel

For at opnå den højeste sikkerhed når du handler online, er der nu introduceret 2 faktor betaling ved onlinehandel i Danmark. For at undgå net-svindel skal du nemlig bekræfte dit køb gennem NemID nøgleapp eller en SMS og kodeord.

Dette sikkerhedstiltag er sat i verden for at sikre, at det rent faktisk er dig personligt, der vil gennemføre et køb af en specifik vare online. Sikkerhedsløsningen kaldes for '2 faktor godkendelse', som betyder at du skal godkende to gange fra to forskellige kilder, inden dit køb kan bekræftes online. Én i form af dine kreditkortdata og en anden fx NemID nøgleapp, eller hvis du har registreret dit telefonnummer, hvor du så kan modtage en sikkerhedskode. 

2 måder at godkende på

Betalinger online kan godkendes via:

- NemID nøgle
- SMS + kodeord 

Når du undervejs i en online betaling har indtastet dit betalingskorts oplysninger, så vil du automatisk blive sendt over på en side, hvor du bliver bedt om at godkende med dit personlige NemID. Mere specifikt er det NemID nøgleapp, du skal bruge til godkendelsen. NemID nøgleappen skal derfor downloades til din telefon/enhed, og herigennem skal nøglerne anvendes til godkendelse.

Hvis du ikke har NemID nøgleapp, så kan også godkende med sms-kode og kodeord.

Find her en guide til de 2 måder at lave 2 faktors godkendelser til onlinehandel. 

Søg