Derfor er citrusfrugter gode for dig

Citrusfrugter er sprængfyldt med gode C-vitaminer og virkelig smagfulde i deres naturlige sæson i vinterhalvåret. Men der er flere gode grunde til at spise citrusfrugter. I dette indlæg går vi mere i dybden med, hvorfor citrus er så godt for os og vores sundhed!

Som med alle andre frugter og grøntsager, så er citrusfrugter også bare bedst i deres naturlige sæson. Både saftigere og mere smagfulde hvad enten det er til den søde eller syrlige side. Men citrusfrugter smager ikke alene fantastisk i øjeblikket – de har også en række sundhedsfremmende effekter.

Få dækket dit daglige behov for C-vitamin
Vidste du f.eks., at 100 gram citrusfrugt dækker mellem 50 og 100 procent af dit daglige behov for C-vitamin, som bidrager til bl.a. immunsystemets normale funktion og reducerer træthed og udmattelse? C-vitamin i blodet giver samtidig også kroppen gode muligheder for at styrke dine led og sener.

C-vitamin har ligeledes også betydning for hudens udseende, da det er afgørende for, om huden kan danne collagen, som holder sammen på cellerne. Samtidig ældes huden langsommere, når man får tilført nok C-vitamin sammen med andre antioxydanter.

Indhold af C-vitamin i forskellige citrusfrugter:
Appelsin: 61 mg/100 g.
Clementin: 48 mg/100 g.
Grape: 48 mg/100 g.
Citron: 53 mg/100 g.

Husk at bruge skrællen
Har du endnu ikke forsøgt dig med brug af økologisk citron- eller appelsinskal i din madlavning, så er der rigtig god grund til at begynde på det. Skrællen indeholder nemlig æteriske olier, som giver skrællen sin smag, og samtidig også virker bakteriedræbende og kan have en beroligende effekt på maven.

Øvrige fordele ved at spise citrusfrugter
Citrusfrugter er samtidig blevet kronet som en såkaldt ‘superfood’ grundet både indholdet af C-vitamin og fibre – typisk er der nemlig mellem 2 og 3 gram fibre pr. 100 gram citrusfrugt, hvilket betyder, at en appelsin faktisk kan dække op mod 10 procent af dit daglige behov. Sidst men absolut ikke mindst er citrusfrugter endda også kaloriefattige!

Der er derfor mange gode grunde til at inkludere forskellige citrusfrugter i din daglige kost, for de ikke alene smager fantastisk – de har også en fantastisk effekt på vores kroppe både indeni og udenpå!

Søg