Derfor er de danske jordbær bare bedre

Er det overhovedet blevet sommer, før du har smagt de første danske jordbær? Næppe! Uanset om du foretrækker dem med mælk, fløde, på en lækker jordbærtærte eller bare helt friske og naturlige, som de er, så er de danske jordbær noget ganske særligt. Men hvad er det egentlig, der gør, at de lokale bær bare er bedre?

Bevares! Udenlandske jordbær smager naturligvis også skønt, men mange af os kan nok nikke genkendende til følelsen af at nyde bløde og sødmefyldte danske jordbær på en lun sommerdag. Dét er dansk sommer, når det er bedst! Men faktisk er det ikke bare ren nostalgi, der gør, at vi nyder de danske jordbær ekstra meget. Det handler blandt andet også om friskhed og modenhed.

Plukkes samme dag som du modtager dem
De danske jordbær er nemlig typisk friskere, når de lander hjemme hos dig, fordi der er væsentlig kortere vej fra jord til bord. Når du køber dine jordbær hos Green Pleasure, plukker vores sjællandske gartneri jordbærrene tidligt samme morgen, som de leveres hos dig*. De fås ikke friskere, medmindre du går ud i marken og plukker dem selv - og det kan smages!
Sødere og blødere

Det betyder nemlig, at bærrene får lov til at modne færdig, før de plukkes. Omvendt plukkes de udenlandske jordbær typisk, før de er spiseklar, så de kan klare transporten til Danmark og stadig være friske, når de kommer frem. Det betyder dog samtidig, at de ikke opnår samme sukkermængde, som de bær, der får lov at sidde og modne på planten. Derfor vil du ofte opleve, at de danske bær er sødere end de udenlandske, ligesom de ofte også vil være blødere. Det har samtidig noget med den enkelte sort at gøre.

Forskel på sorterne

De udenlandske sorter som leveres til Danmark er nemlig typisk hårdere end de danske, da de skal kunne tåle at blive transporteret uden at blive skadet i modsætning til de danske, som ikke skal kunne holde til lang transport, og derfor kan man lettere dyrke nogle af de blødere sorter herhjemme. Så er du også overbevist om, at de danske jordbær bare ér bedre, ja, så er det ikke helt uden grund. De er nemlig noget ganske særligt, så det er bare med at nyde dem, så længe de er her. Sæsonen varer typisk fra maj til juli afhængigt af vejret.

*Jordbærrene plukkes tidligt tirsdag morgen hos gartneriet, hvorefter de leveres hos vores sjællandske kunder samme dag. Til onsdagslevering på Fyn, i Jylland og øvrige øer vil bærrene være plukket dagen inden levering.

Søg