FNs Verdensmål #3 - Sundhed og trivsel

Hos Green Pleasure er vi optaget af at gøre en forskel. Derfor sætter vi fokus på en række af FNs verdensmål i vores måde at drive Green Pleasure på. Læs her hvordan vi særligt arbejder for verdensmål #3 Sundhed og Trivsel. 

FNs verdensmål har til formål at skabe en mere bæredygtig udvikling for os mennesker, såvel som planeten vi bor på. Verdensmålene udgør 17 konkrete mål, hvoraf Sundhed og Trivsel indgår som mål #3. Det overordnede fokus for målet er at sikre, at alle mennesker i alle aldersgrupper har et sundt liv og trives godt. Konkret går det bl.a. ud på at mindske børnedødelighed samt at bekæmpe smitsomme sygdomme som AIDS, tuberkulose og malaria inden 2030. 
Generelt set er en god folkesundhed og trivsel fundamental for en bæredygtig udvikling frem mod 2030, og derfor har FN opsat en række delmål for at nå i mål. 
Nogle af disse delmål ebl.a reducering af 
  • tidlig dødelighed som konsekvens af ikke-smitsomme sygdomme som f.eks. hjerte-kar-sygdomme, kræft, diabetes og KOL
  • sygdomstilfælde som følge af udsættelse for luftforurening  
  • dødelighed som følge af urent vand og dårlige sanitære forhold  
  • dødelighed som følge af utilsigtet forgiftning  

Hvad betyder fødevarer for mål #3? 
Fødevarer, vores natur og hvordan disse bliver anvendt af os alle, spiller en stor rolle for folkesundheden og den gode trivsel. En sund og varieret kost er et af værktøjerne til at nedsætte graden af ikke-smitsomme-sygdomme, hvor især grøntsager spiller en stor rolle. En sund og varieret kost danner grundstenene for, at vores krop og sind får de rette næringsstoffer og energi, som anvendes til at vores organer og immunforsvar kan fungere optimalt. En sund kost hjælper også til med at forebygge overvægt, hjerte-kar-sygdomme og diabetes. 
 
Vores fokus og indsats 
Alle os hos Green Pleasure arbejder hver dag for, at I kan få de mest næringsrige og smagfulde frugter og grøntsager, som er en fast bestanddel af en sund hverdag. Grøntsager indeholder mange vitaminer, mineraler, fibre og få kalorier. Forskning har vist, at grøntsager er gavnligt for vores hjertes sundhed, blodsukkeret og i forbindelse med vægttab og vægtvedligeholdelse. Det anbefalede daglige indtag af grøntsager er 300 gram, og vi vil sikre en nem adgang til en varieret palette af frugt og grønt og inspiration til, hvordan dette kan anvendes. Samtidig har vi altid fokus på, at grøntsagerne og frugterne kommer fra økologisk og bæredygtig oprindelse med tilsvarende produktion. For at gå en grønnere og sundere fremtid i møde, skal vi alle gøre en indsats, og det arbejder vi hårdt på hver dag, til gavn for jer og vores miljø.  
 

Søg