FNs Verdensmål #6 - Rent vand og sanitet

Hos Green Pleasure er vi optaget af at gøre en forskel. Derfor sætter vi fokus på en række af FNs verdensmål i vores måde at drive Green Pleasure på. Læs her hvordan vi særligt arbejder for verdensmål #6 Rent vand og Sanitet. 

40 procent af verdens befolkning er påvirket af begrænset adgang til rene vandressourcer. I takt med at klimaet presses og den globale temperatur stiger, forventes det at den påvirkede procentdel stiger yderligere i fremtiden. I 2050 anslås det at hvert 4 menneske i verden, er berørt af tilbagevendende mangel på rene vandressourcer. 

Universel adgang til sikre og sanitære vandforhold inden 2030 kræver en stor udvikling og flere investeringer i verdens infrastruktur, sanitære faciliteter, beskyttelse af vandrelaterede økosystemer som skove, bjerge, vandområder og floder. Samtidig skal det internationale samarbejde koordineres markant, for at  vandeffektiviteten forbedres.

Green Pleasures fokus og indsats 
Vores fokus er at sikre bæredygtige samarbejder med lokale europæiske avlere, hvis produktion er drevet af bæredygtige vandressourcer og optimering af vandforbrugs-effektiviteten. Vandressourcerne skal anvendes effektivt i produktionen af frugt og grøntsager, så der ikke laves rovdrift på naturlige vandkilder. Frugt og grøntsager anvender mindre vand end animalske produkter, derfor afhænger en effektiv anvendelse af verdens vandressourcer bl.a. af hvilke madvarer, som serveres på bordet. 
 

Læs mere om klimamålet om rent vand og sanitet her. 

Søg