Nyhed: Frugteddike og sirup fra Fejø

Vi har fået 4 spændende nye kvalitetsråvarer på flaske, direkte fra den danske ø Fejø i Smålandsfarvandet nord for Lolland. Find dem i vores Delikatesser

Det er parret Thomas og Ditte som står bag alle de delikate råvarer, som kommer fra Fejø. Da de fik deres første barn, begyndte de selv derhjemme at lave mos af frugten på øen. De kunne nemlig selv lave velsmagende og 100% økologisk babymos, uden sukker og tilsætningsstoffer, som var et sundere alternativ til det på hylderne i supermarkedet.

I 2017 stiftede parret Fra Fejø som i dag tilbyder et velsmagende, sundt og miljøvenligt dansk sortiment af mos, marmelade, sirup, eddike og sodavand. I begyndelsen fyldte de selv ved egen håndkraft, indholdet på flasker og glas. Hele sortimentet produceres lokalt på Fejø og Lolland, til gavn for lokalbefolkningen og det lokale erhvervsliv.

Frugten fra Fejø: 100% dansk og økologisk

Det er æbler, pærer og blommer som spiller den økologiske hovedrolle, og Fejø har rigtig gode betingelser for dyrkning af disse frugter. Smålandsfarvandet gør klimaet lunere og holder frosten fra døren om foråret. Samtidig skinner solen i det hele taget i mange flere timer på Fejø, end den gør i resten af landet.

Det er alt sammen med til at give Fejøfrugten saft og kraft og den helt perfekte blanding af sødme og syrlighed, der gør den så lækker. Efter frugten er plukket, sejles den fra Fejø og over til fastlandet på Lolland, hvor den på forskellig vis laves færdig og kommes på glas på det økologiske gods Knuthenlund.

4 nye produkter fra Fejø 

Æblerne, pærerne og blommerne som anvendes til eddiken og siruppen er alt sammen overskydende frugt fra produktionen af mos og marmelade. Derfor er der intet spild, og hele frugten anvendes, som skaber en intens smagsoplevelse. Find produkterne fra Fejø i vores delikatesse sortiment. Varianterne er Æblesirup, Pæresirup, Æbleeddike og Blommeeddike, som alle fås i 250ml flasker direkte fra Fejø. 

økologisk eddike og sirup fra fejø

Søg