Nyhed: Nu kan du få sorte fermenterede hvidløg

Vi elsker at kunne tilføje nye specialiteter til sortimentet, som I kan få glæde af, og denne gang er det de unikke sorte hvidløg. I dette indlæg kan du læse mere om de specielle hvidløg, og hvorfor de er super lækre at have i køkkenet!

Sorte hvidløg ligner ganske almindelige hvidløg, som bare er sorte i stedet for hvide – og med god grund, for der er faktisk tale om helt almindelige hvidløg, som bare har gennemgået en fermenteringsproces. En proces som ikke alene får hvidløget til at skifte farve, men også ændrer på smag, duft og konsistens.

Sådan fermenteres hvidløgene
Almindelige hvide hvidløgsranker fermenteres hos vores spanske avler under kontrollerede varme- og luftfugtighedsforhold i 30 dage. Derefter tørres de i 45 dage, hvor hvidløgene skifter farve fra hvid til sort. Det er altså en 100% naturlig proces, hvor farve, smag og duft opnås udelukkende via varme, luftfugtighed og tid.

Når man anvender sorte hvidløg i madlavningen, skal man ikke forvente den typiske hvidløgsduft og -smag, som man kender fra de almindelige hvidløg. Fermenteringen gør konsistensen blødere, og smagen er mere rund og sødlig lidt hen mod umami. Samtidig forsvinder den velkendte duft.

Anvendelse af sorte hvidløg
Du kan anvende hvidløgene på et hav af forskellige måder. Prøv f.eks. at tilføje dem til dine salater, gryderetter, marinader eller spis dem endda rå – de tilføjer en fantastisk rig smag til din ret!

Super sund delikatesse
Hvidløg er generelt kendt for at have en styrkende effekt på immunforsvaret, men faktisk har det sorte hvidløg endnu flere sundhedsfremmende egenskaber end normalt. F.eks. er indholdet af antioxidanter endnu højere end i hvide hvidløg og generelt fremmer fermenteringsprocessen alle de sunde aspekter i hvidløget.

Opbevaring og holdbarhed
De sorte hvidløg bør opbevares i køleskabet i en lufttæt beholder, så de ikke får fugt. Her kan de holde sig ca. i en uges tid. De kan ligeledes fryses, hvis du ønsker at forlænge holdbarheden.

Du finder de økologiske sorte hvidløg fra Spanien i både vores Bland Selv sortiment samt under delikatesser.

Søg