Sådan vælger du en perfekt moden avocado

Mange har formentlig prøvet at klemme på en avocado for at vurdere, om den er spiseklar og alligevel oplevet, at den valgte avocado slet ikke har fået sin bløde, cremede konsistens endnu. Men det er der heldigvis råd for! Med disse smarte tricks bliver det nemt at finde en moden avocado.

At åbne en avocado kan ofte være et spændingsfyldt øjeblik. Er den hård og umoden? Brun og overmoden? Eller har jeg rent faktisk vundet i Lotto og fundet en perfekt moden avocado? I virkeligheden behøver det slet ikke at være så svært at vælge.

I stedet for at klemme midt på avocadoen for at vurdere, om den er moden, kan du mærke, om den giver efter og er lidt blød, når du trykker i toppen, hvor stilken sidder. Er det tilfældet, er avocadoen moden.

Du kan også se, om avocadoen er moden ved at fjerne selve stilken. Er den svær at fjerne, så er avocadoen endnu ikke moden. Hvis den nemt kan vippes af, og pletten under stilken er grøn, så er avocadoen moden. Er pletten til gengæld brun, er det tegn på, at den er overmoden.

Sådan modner dine Green Pleasure avocadoer

Når du køber dine økologiske avocadoer fra Green Pleasure, modtager du dem få dage efter, at de er blevet høstet hos vores spanske avler. De er derfor umodne, når de leveres hos dig. Det kan tage ca. 7 dage, før de modner ved stuetemperatur et sted væk fra direkte sollys.

For at fremskynde modningsprocessen kan du med fordel lægge dem i en papirspose og reducere denne proces til ca. 4 dage. Hvis du vil have, at det tager kortere tid (ca. 2 dage), kan du lægge en moden banan eller anden frugt, der udskiller ethylen, i posen. I begge tilfælde anbefaler vi, at du dagligt kontrollerer avocadoernes modenhed.

Du finder vores økologiske avocadoer lige her.

 

 

 

Søg