Bagt avocado med æg og bacon

Avocado og æg går hånd i hånd i et utal af lækre retter, og denne er ingen undtagelse. Toppet med bacon får du en simpel og smagfuld ret, som kan serveres enten til morgenmad eller brunch, men som er lige så lækker som forret til dine gæster. Prøv den – du bliver ikke skuffet!

Skal du servere en nem og hurtig ret, som samtidig er rig på sunde fedtstoffer og ser lige så lækker ud, som den smager, så er der god grund til at læse videre her. Med avocadoens cremede tekstur og æggets bløde og runde smag, der står i kontrast til baconets sprødhed, får du nemlig en fantastisk smagsoplevelse!

Bagt avocado med æg og bacon

Opskrift til 4 personer

Ingredienser:
4 avocadoer
8 små æg
130g bacon
Salt og peber
Evt. purløg

Sådan gør du:
1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft
2. Skær avocadoerne over i halve og fjern stenen. Fjern lidt af avocadoen med en ske, så hullet i midten er stort nok til, at ægget passer
3. Slå et æg ud i hver af de halve avocadoer og krydr med lidt salt og peber. Læg bacon ovenpå og bag dem i ovnen, indtil æg og bacon er færdigstegt. I dette tilfælde behøver du ikke at stege bacon inden, da det bliver stegt i ovnen

Foretrækker du, at æggeblommen er meget løbende, kan du med fordel vælge at stege bacon på en stegepande uden fedt, indtil det er gyldent og sprødt. Læg derefter bacon på et stykke køkkenrulle, så det absorberer alt fedtet. Når ægget har fået den ønskede konsistens i ovnen, kan du drysse med bacon og evt. pynte med purløg.

Velbekomme!

HUSK du kan købe dine økologiske avocadoer lige her hos Green Pleasure.

Søg