Blåbærtærte med mascarponecreme

Indimellem skal den søde tand bare forkæles, og hvilken bedre måde end med en mild, sød og ikke mindst frisk blåbærtærte med mascarponecreme! En fantastisk tærte at servere for dine gæster på en solskinsdag... og hvilken som helst anden dag i øvrigt!

Green Pleasure opskrift: Blåbærtærte
Tærte til tærteform på 23-24 cm i diameter.

Ingredienser:

Tærtedej:
70 g blødt smør
70 g flormelis
110 g hvedemel
1 nip salt
1/2 æg let sammenpisket
100 g mørk chokolade

Tærtefyld:
1 vaniljestang
250 g mascarpone
2½ dl piskefløde
2 spsk. sukker

Pynt:
250g blåbær
1 økologisk citron

Sådan gør du:

Tærtedej:
1. Først røres smør, flormelis, hvedemel og salt sammen, indtil konsistensen er som grove krummer. Brug evt. elpisker på middel hastighed.
2. Tilsæt ægget og rør videre, indtil det lige akkurat er blandet i dejen. Vær opmærksom på ikke at røre mere end højst nødvendigt i dejen.
3. Drys lidt mel på bordet og ælt dejen ganske let på bordet, til den hænger sammen. Tryk den herefter flad, pak den ind i køkkenfilm og læg den på køl i mindst 1 time.
4. Efter dejen har været på køl drysses igen mel på bordet og over dejen, hvorefter du ruller den ud med en kagerulle, indtil dejen er ca. 2 cm større end tærteformen
5. Flyt forsigtigt dejen over i en smurt form og tryk den ud i formen, så dejen dækker bund og sider. Fjern overskydende dej ved at rulle kagerullen over toppen af tærteformen.
6. Herefter stilles tærtedejen på køl i 30 minutter igen
7. Imens forvarmes ovnen til 175 grader og herefter bages tærtebunden i ca. 20-25 minutter, indtil den er let gylden i kanten
8. Hak chokolade, smelt over vandbad og pensl den afkølede tærtebund med chokoladen. Lad den herefter stå køligt, indtil chokoladen er stivnet

Mascarponecreme:
1. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud
2. Pisk mascarpone sammen med fløde, vaniljekorn og sukker til en luftig creme, som fordeles ud over den afkølede tærtebund

Pynt:
1. Drys de friske blåbær ud over cremen og riv lidt citronskal over bærrene

Velbekomme!

Du kan købe både dine friske økologiske blåbær og økologiske citroner hos Green Pleasure. Tilføj dem f.eks. til din Bland Selv kasse lige her.

Søg