Hasselback butternut

Hasselback butternut er virkelig lækkert både som tilbehør til en kødret og som et vegetarisk måltid evt. sammen med en enkel bladsalat. En smagfuld ret der sagtens kan gå hen og blive lidt af en favorit!

Opskriftsudvikler: Maj Schjøth, majspassion.dk

Green Pleasure opskrift: Hasselback Butternut

Ingredienser:
1 stk butternut squash
2 spsk olivenolie
2 spsk honning
2 tsk frisk citrontimian (du kan også bruge friske salvieblade - fintsnittede)
1/2 tsk dijonsennep
Lidt flagesalt og friskkværnet peber
1 håndfuld hasselnøddekerner

Sådan gør du:
1. Start ovnen op på 200 grader varmluft
2. Skræl din butternut og skær den forsigtigt igennem på langs. Pas på du ikke skærer den skævt, for så får du en ujævn tilberedning.
3. Fjern kerner og pulp
4. Rør marinaden sammen af honning, olivenolie, timian, dijonsennep, flagesalt og friskkværnet peber.
5. Læg butternut-halvedelene med snitfladerne nedad i et ildfast fad og sæt dem ind i den varme ovn i 20 minutter.
6. Tag dem ud og lad dem køle af nogle minutter, inden du forsigtigt løfter dem over på et skærebræt, hvor du laver de karakteristiske hasselback snit.
Pas på du ikke skærer helt igennem!
7. Læg dem tilbage i det ildfaste fad og pensl dem med 1/3 del af marinaden.
8. Sæt dem tilbage i ovnen og steg dem i 15 minutter. Herefter pensles de igen med halvdelen af den tiloversblevne marinade, og der tilføjes nogle spsk vand i bunden af det ildfaste fad.
9. Sæt fadet tilbage i ovnen og steg videre i 15 minutter.
10. Pensl igen med rester af stegeresterne fra bunden af fadet og steg videre til din butternut er mør og let karamelliseret på overfladen.
11. Hak nødderne og bland dem med den sidste rest af marinaden.
12. Tag fadet ud af ovnen og pensl med den sidste rest marinade og de grofthakkede nødder. Tilføj igen lidt vand til fadet og stil det tilbage i ovnen i 5-10 minutter (hold godt øje med, at det ikke brænder på)
13. Tag fadet ud af ovnen og med en ske samler du lidt af stegeresterne op fra fadet. Det hælder du ud over de færdige butternut og krydre med flagesalt og friskkværnet peber.
14. De er nu meget skrøbelige, så hvis de skal over på et serveringsfad er det lettest at gøre det ved hjælp af to lange og flade paletknive.

Server dem rygende varme som tilbehør til kødretter eller som et selvstændigt måltid f.eks. sammen med en hel enkel bladsalat.

Hos Green Pleasure finder du dine økologiske butternut squash i vores Bland Selv sortiment. Du kan ligeledes finde vores luksus Ekstra Jomfruolivenolie og tre variationer af den lækreste prisvindende honning fra Spanien.

Søg