Lasagne med butternut

En god lasagne er en klassiker i mange hjem, men vil man gerne prøve at undgå stivelse og et hav af kulhydrater, kan man faktisk stadig godt lave en rigtig lækker og grøntsagsfyldt lasagne – eller i hvert fald noget der minder utrolig meget om. I denne opskrift er lasagnepladerne udskiftet med butternut, og kødsaucen udskiftet med kylling og stuvning af butternut og courgetter.

Opskriftsudvikler: Maj Schjøth, majspassion.dk

Green Pleasure opskrift: Lasagne med butternut

Opskrift til 4 personer
Ingredienser:
3 stk kyllingebryster skåret i mundrette stykker
2 stk butternut
1 stort alm løg - fintsnittet
3 fed hvidløg - fintsnittet
2 stk courgetter - groftrevet
1 bæger mascarpone - 250 gram
Lidt olivenolie til at stege i
Lidt flagesalt, friskkværnet peber, oregano, timian, røget paprika, chipotle chili
1/2 stk lime - saften heraf til at smage til med
2 håndfulde friskrevet rød cheddar eller anden ost til gratinering
1 håndfuld bredbladet persille - grofthakket
Lidt syltede grønne chili eller friske alt efter smag og behag
1 stk avocado skåret i skiver - som pynt
1 spsk sesamfrø - som pynt

Sådan gør du:
1. Tænd ovnen på 200 grader
2. Varm lidt olie op på en pande og steg kyllingestykkerne møre. Krydr med f.eks. røget paprika og chipotle chili. Undlad at vaske panden af, når kyllingestykkerne er stegt færdig, da stegeresterne giver god smag til retten.
3. Klargør dine butternut ved først at skære enderne af og dernæst skrællen. Den ende, hvor der ikke er kerner, skærer du i tynde skiver. Resten skæres i mindre tern.
Det skal være sådan fordelt, at halvdelen bliver til skiver (dine "lasagneplader") og resten bruges til stuvning sammen med de revne courgetter.
4. Kog en gryde vand tilsat salt og læg butternutskiverne ned i det kogende vand nogle minutter. De skal IKKE koge, da de så bliver umulige at arbejde med. Hæld vandet fra og lad skiverne dryppe godt af.
5. Imens gøres stuvningen klar. Riv dine courgetter på den grove side af et rivejern
6. Sauter løg og hvidløg indtil løgene er klare og tilsæt dernæst butternuttern. Lad dem stege med nogle minutter, inden du tilsætter de groftrevne courgetter. Krydr med flagesalt, friskkværnet peber, limesaft, oregano og timian.
7. Tjek om butternutternene er møre. Når de er det, tager du panden af varmen og lader blandingen køle lidt af, inden du vender den med mascarpone.
Du er nu klar til at samle din lasagne.
8. I et ildfast fad starter du med at smøre den med lidt olie, så maden ikke brænder fast.
9. Læg et lag butternutskiver i bunden og dernæst lidt kyllingestykker ovenpå og fordel lidt stuvning imellem kyllingestykkerne. Gentag og slut af med kylling og butternut/courgette stuvningen.
10. Top med friskrevet ost og stil fadet ind i ovnen, indtil osten er smeltende varm.
11. Tag fadet ud og lad det stå et par minutter.
12. Pynt med bredbladet persille, syltede chili eller friske (hvis du holder af stærk mad), avocado i skiver og lidt sesamfrø.

Velbekomme!

Husk du kan købe dine friske økologiske ingredienser til retten lige her hos Green Pleasure. Du finder f.eks. dine økologiske courgetter og butternut squash i vores Bland Selv sortiment. Her finder du også vores cremede spanske avocadoer og vores smagfulde økologiske Ekstra Jomfruolivenolie.

Søg