Sprøde rodfrugtchips

Rodfrugtchips er rigtig lækre både som topping til din middagsret og som en let snack at servere til dine gæster. Prøv denne udgave med søde kartofler og jordskokker!

Opskriftsudvikler: Maj Schjøth, majspassion.dk

Green Pleasure opskrift: Rodfrugtchips

Ingredienser:
Lidt jordnøddeolie eller anden olie der er egnet til høje temperaturer
1 stk aflang sød kartoffel
4 stk jordskokker
Lidt flagesalt

Sådan gør du:
1. Hæld jordnøddeolie eller anden olie et par centimeter op i en almindelig gryde
2. Lad olien blive godt varm, inden du begynder at lave dine chips
3. Jeg foretrækker at beholde skrællen på så vidt det er muligt. Vask rodfrugterne grundigt og tør dem godt af. Der må IKKE komme vand ned i den varme olie!
4. Jeg bruger en kartoffelskræller til at lave lange tynde strimler af den søde kartoffel. Jordskokkerne bliver skåret i ultra tynde skiver med en skarp kniv eller mandolinjern.
5. Når du laver dine chips er det vigtigt kun at lægge nogle få stykker ned i olien ad gangen ellers falder temperaturen på olien og det bliver svært at få et godt resultat.
6. Er olien godt varm, går det lynhurtigt at lave chips fordi rodfrugterne er skåret så tynd. Så hold øje med dem og tag dem straks op, når de bliver gyldne.
7. Læg dem over på noget køkkenpapir, så overskydende fedt suges op.
Fortsæt til du har lavet de chips du ønsker og drys med flagesalt.
8. Server dem gerne lune - rigtig god fornøjelse!

Skal du lave rodfrugtchips, finder du et lækkert udvalg af rodfrugter i vores sortiment. Du finder økologiske søde kartofler i vores 3 kg. kasse, mens økologiske jordskokker kan købes af 1 kg. i Bland Selv.

Søg